Необично путовање Серафиме (титл)

Руски православни цртани филм. Филм говори о девојчици Серафими, ћерки православног свештеника. Радња се дешава за време Другог светског рата, када девојчица Серафима бива одвојена од породице и смештена у дечији дом. У безбожној средини је чека низ искушења, а у најтежим животним ситуацијама јој помаже Свети Серафим Саровски.

Овај филм је добра прилика да се објасни деци да, како буду одрастала, сретаће дечаке и девојчице који не верују у Бога, као и људе који чак не воле Бога. Да се понекад може десити да им неко види крстић око врата или кад кажу да верују у Бога и иду у цркву, да им неко каже да су „тупави и смешни“ због тога. То не треба да нас забрињава, већ можемо у том тренутку се у себи помолити Богу за ту особу, и можемо тада рећи да „иако ти не верујеш и мислиш да је то глупо – Бог свеједно постоји“. Девојчици Серафими због свега није било лако, јер је била једина међу децом коју су мама и тата учили да воли Бога. Међутим, на крају филма су чак и девојчице које су се подсмевале њеној вери – промениле на боље.

Тако се може догодити са сваким дететом и сваким одраслим човеком који у неком тренутку нам каже да је веровати у Бога „глупо“.

Такође, у овом филму видимо још једну животно потврђену истину а то је да Светитељи којима се молимо, који су наши заштитници или по којима смо добили име – учествују у нашим животима и ако их замолимо за помоћ – на невидљиви начин нам помажу.

 

 

Редакција сајта „Христијанче“ похваљује православну издавачку кућу „Чувари“ за титловање овог изузетног цртаног филма, како за децу тако и за одрасле.

Овај цртани у ДВД формату можете купити на продајним местима ове издавачке куће и заиста је одличан поклон православној деци, а уједно и подршка раду ове куће.

 

neobicno-putovanje5

 

 

Напомена: Ово није комерцијална реклама, нисмо никакав новац примили за рекламирање, једноставно желимо да похвалимо и препоручимо оно што је добро и од чијег труда православне породице са својом децом имају велике духовне користи.

 

 

serafima2

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *