Бен Хур (цртани)

Анимирана верзија легендарног филма „Бен Хур“ – изузетно урађена и на нашу велику радост, синхронизована на српски језик.

У време када се Христос оваплотио на земљи и ходио међу људима, цртани прати живот јеврејског племића Јуде Бен Хура и његовог пријатеља из детињства који касније постаје римски центурион – Месале.

Месала постаје Јудин непријатељ и издаје Јуду услед чега Јудина мајка и сестра бивају бачене у тамницу, а Јуда Бен Хур бива послат у ропство.

Јуда је, упркос бројним искушењима, одржао веру у Живог Бога , сусрећући на свом животном путу једнога од три мудраца витлејемских, и …. самога Христа, схватајући да је Он тај Месија кога су Јевреји све време жељно ишчекивали.

За разлику од Јуде Бен Хура, јеврејски првосвештеници – фарисеји, мрзећи Христа и не желећи да прихвате да Христос, син Божији, није дошао да завлада као световни цар Израиља, већ да је дошао да свим људима отвори Царство Небеско, издају Христа и уз помоћ Пилата осуђују га на смрт.

Важно је приметити да Јуда Бен Хур у почетку такође очекује од Христа да буде земаљски цар, међутим , до краја филма и уз разговор са витлејемским мудрацем, а посебно гледајући Христово страдање, правилно разумева да је Христос својом крвљу искупио човечанство, те да тако сви који у Христа верују имају Живот Вечни.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *