Пророк Данило

Овде можемо видети колико је пророк Данило био веран Богу, без обзира што су сви око њега веровали у лажне богове. Он није био поводљив.

Често се дешава да деца, али и одрасли, буду поводљиви – то значи да почну да мисле другачије или да им се нека ружна игра или играчка свиђа само зато што је неки „главни“ дечак у разреду рекао да је то супер. Ми смо често поводљиви онда када желимо да нас прихвате у друштво и онда се трудимо да се сложимо са оним што друга деца причају или кажу да је лепо.

Дешаваће се, можда, да те неко дете исмеје зато што верујеш у Бога и идеш у Цркву, можда ће ти рећи попут ових царевих саветника у овом цртаћу да је глупо што верујеш у Бога. Сети се тада како пророк Данило никад није био поводљив јер је знао да је најважније шта Бог мисли, а не шта мисле људи око њега, а ми знамо да ће нам Бог , ако му будемо верни, увек помоћи и наћи нам праве другаре који нас неће одбацивати због тога што идемо у Цркву.

Многа деца исмевају нешто што не знају, да не би сви у друштву сазнали да немају појма. Не обраћај пажњу на то, већ само реци: „Ти мисли шта год хоћеш, жао ми те је, јер ја знам шта је истина. Бог постоји чак иако ти мислиш да је то смешно и био би много паметнији кад би сазнао нешто о Њему“.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *