Божићна прича (мало магаренце)

Повест о Христовом Рођењу испричана из угла симпатичног малог магаренцета које је било у Витлејемској пећини када се родио Богомладенац.

Добра прилика да се деци појасни, поред очигледно лепе приче и следеће:

– да је зли цар Ирод хтео да убије „бебу Бога“ (наћи неки адекватнији термин за Богомладенца с обзиром на узраст детета) јер се бојао да ће Исус постати цар уместо њега. Ирод није схватао да је Исус Христос Цар НЕБЕСКИ, да је он Бог, а не неки обични човек који ће бити цар на земљи. Цар Ирод је највише на свету волео да влада људима и зато је хтео да учини тако велико злодело и да убије дете.

– о томе како је Богородица била јако добра и скромна, и није јој сметала да преспава у скромној пећиници , на слами , где су пастири остављали своје животиње да преноће.

– да су мудраци са Истока донели на поклон нашем Богу који се родио три важна поклона: злато , тамјан и смирну (то је једно посебно уље). Објаснити им симболику ова три поклона, јер сва три говоре о томе ко је Исус Христос (злато зато што је Христос – Цар, тамјан због тога што је Првосвештеник, а смирну због тога што ће Он бити принет на жртву, биће распет ради искупљења наших грехова – због чега сви ми људи поново добијамо могућност да живећи по Богу дођемо да заувек живимо у „земљи нашег Бога“ која се зове Царство Небеско)

 

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *