О ПРОЈЕКТУ

hristijance580

 

Христијанче.орг – православно катихетски пројекат анимираних филмова је покренут са намером да деци омогућимо прилику да кроз медијски занимљиве садржаје уче о православној вери и хришћанским животним вредностима. Жеља нам је да понудимо алтернативу све ружнијим и изопаченијим медијским садржајима којима се деца и млади запљускују путем телевизије и интернета.

Првих педесетак цртаћа у оквиру овог пројекта су углавном намењени деци узраста од 3 до 11 година (предшколској деци и млађим основцима). Објашњења и предлози намењени православним родитељима која се налазе на страници сваког појединачног цртаћа су, стога, писане имајући на уму управо тај млађи узраст деце (па се тако, на пример, користе термини „беба Бог“ за Богомладенца, мама од нашег Бога-Сина Божијег за Богородицу, и тако даље). У питању су сугестије и едукативне инструкције православним родитељима на који начин могу одређени цртаћ искористити и уз две три реченице уз гледање цртаћа заједно са децом својој деци објаснити неке важне ствари у вези са вером Светих Отаца (православним хришћанством).

Временом ћемо, уз Божију помоћ, на овом сајту додавати и титловане цртаће и филмове намењене старијој деци и младима.

 

pravoslavniroditelj-bnr

 

 

Идејни творац овог пројекта је редакција сајта Православни Родитељ – православни породични портал који, поред корисних текстова и материјала намењених православним родитељима садржи и форум православних родитеља на коме учествује преко 260 православних породица.

Детаљније о нашем форуму Православних Родитеља и начину на који можете да нам се прикључите погледајте ОВДЕ.

 

Сваки нови цртаћ који будемо постављали на наш сајт објавићемо на Фејсбук страници Православног Родитеља

 

 

hr-fav

 

 

Христијанче.орг је пројекат у потпуности некомерцијалан – на њему неће бити плаћених огласа, искачућих реклама нити остваривања материјалне користи на неки други интернет маркетинг начин.

Већину цртаћа пронашли смо широм интернета на местима где су поједини људи својим трудом и залагањем поставили ове цртаће на духовну добробит младим нараштајима, пре свега мислимо на следеће Јутјуб канале: ХАЦ Обреновац, Цар јунака, Православни центар и канале на другим видео сервисима.

Ми смо их само сакупили овде, на једном месту, у оквиру портала Христијанче.орг како бисмо олакшали њихово проналажење, и уз њих написали пригодна упутства православним родитељима.

 

Уколико имате на својим дисковима још хришћанских цртаћа (или ових већ постојећих на нашем сајту само у бољој резолуцији), било синхронизованих било титлованих, којих одавно нема у слободној продаји – можете нас контактирати преко странице КОНТАКТ да се договоримо како да их поставимо на сајт Христијанче, како би сва деца могла да имају од њих духовне користи.

 

Овај сајт као и остали православни сајтови из наше „породице сајтова“ (Православни Родитељ, Има наде (православна психологија), а сада и Христијанче.орг) је волонтерско дело обичних људи – православних хришћана. Уколико сматрате да сајт Христијанче.орг или остали наши пројекти имају вредност за вас и вашу породицу а у прилици сте да финансијски помогнете, веома би нам значило да нас контактирате преко странице КОНТАКТ.

Не брините уколико нисте финансијски добростојећи и немате хиљаду долара да донирате за „добру ствар“ – већина добрих и важних православних пројеката опстаје управо захваљујући малим, скромним али континуираним донацијама обичних људи.

 

 Редакција Православно-катихетског пројекта анимираних филмова ХРИСТИЈАНЧЕ.ОРГ hr-FAVICON