Живот Светог Саве 1.ДЕО – Принц Растко

Пред вама је леп анимиран серијал о животу Светог Саве. Овај први део прати младост Светог Саве који је пре него што се замонашио био принц Растко Немањић.

Живот Светог Саве је у много чему фасцинантан, а овај 1.део цртаног филма о њему нама родитељима може послужити да деци истакнемо како је Свети Сава у младости био син богатог владара Србије Стефана Немање, био је принц, ништа му материјално није недостајало у животу, али је његова душа препознавала да се истинска срећа налази – не у стварима, новцу, власти, већ у Богу.

Често деца, али и одрасли, маштају како би волели да имају неку ствар, или новац или висину или лепоту или нешто друго као што има неки њихов друг, другарица, позната личност.

На примеру принца Растка који је све то имао можемо сигурно да закључимо да без Бога и живљења по Бог, чак и да имамо све на овом свету што желимо, нећемо бити истински срећни. Док, ако смо са Богом и ако осећамо да је Он ту у нашем животу, све ово што имамо и што нам је Бог дао – чиниће нас срећним.

Овај анимирани серијал је преузет са Јутјуб канала на овом линку

 

 

 

 

2 Коментар(а)

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *