Давид и Голијат

Старозаветна повест о младости будућег цара Давида, како и зашто је Господ најмлађег од Јесејевих синова изабрао да баш он буде нови цар Израиља. Препун је добрих порука које можемо пренети деци:

– да је цар Саул најпре веровао Богу и слушао Га, а онда му се више свидело да слуша самог себе и свој народ. Због тога је Господ окренуо своје Лице од њега и одредио другог цара – младића Давида, који је био скромни пастир. На примеру живота цара Саула видимо да је најважније на овом свету и у овом животу слушати Господа.

– да је Господ изабрао баш Давида да буде будући цар иако он није био ни најјачи међу својом браћом, ни највиши , ни најстарији – већ је Господ гледао у његово срце, какав је он човек. Из тога закључујемо да  је Господу најважније колико смо ми добри као људи, колико Му верујемо а не да ли смо најспретнији, најпаметнији, најлепши нити било шта што би људи често ставили да је важније и битније.

– да је Давиду дало храбрости да се бори са много снажнијим Голијатом управо то што је знао да је Господ са њим и да ће му помоћи. Голијат је вређао Бога и зато му је Давид и рекао да ће га Господ дати у његове руке, иако је Давид слабији, нижи, ситнији и мање вешт у борбама него Голијат. Давид је и победио Голијата јер се помолио Господу да буде са њим и да му помогне.

То нам говори да ће Господ увек појмоћи онима који га искрено воле и слушају, и који Га замоле за помоћ у неком добром делу.

Овај цртани препоручујемо као први на листи са којим можете почети да пуштате хришћанске цртаће својој деци , јер је јако лепа графика, и реплике у цртаћу су одличе, тако да их деца често врло брзо науче напамет и препричавају их у разговору (нпр. када Голијат каже видевши малог Давида „Ко је пустио ову БУВУ на мене“ итд.)

Посебно мушкој деци је овај цртани изузетно интересантан због сцена борбе и одважности, али и девојчицама се допадају и лепо урађене песме и остатак цртаћа.

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *