Приче о Мојсију

Цртани филм говори о Мојсију почевши од његовог рођења, и на који начин је он постао принц Египта. Затим како му се Бог јавио и како је он сазнао шта Бог жели од њега да уради.

Овај цртани, поред тога што деца науче ко је био Мојсије и која чуда је Бог чинио да би избавио народ Израиља из Египта од злог фараона, је погодан начин за православне родитеље да деци пренесу неколико важних ствари о нашој вери:

да Господ брине о онима који у Њега верују, толико да понекад чини и велика чуда (као што је раздвајање читавог мора на пола !)

– да је важно испуњавати Божију Вољу као што је Мојсије то чинио , чак иако је то значило да мора да се супротстави злом цару Египта – фараону. Јер, Господ нас и учи да ћемо бити истински срећни само када испуњавамо Његове Заповести и оно што Он жели од нас. Он је наш Творац и Он зна шта је најбоље за нас.

– понекада Бог казни неке злоће због њихових злих дела тако да ми видимо, као што је у овом цртаћу послао велике невоље злом фараону, његовом саветнику и његовој војсци,  а понекад се дешава у животу да такве сличне злоће  буду кажњени тек када умру.

 

У сваком случају, наш задатак као православних хришћана је да слушамо Бога, да Његове Заповести испуњавамо (оно што нам је Господ рекао како да се понашамо ако хоћемо да будемо хришћани) и да знамо да Бог све види и о свакоме брине, а посебно о онима који верују у Христа и слушају га. Њима посебно помаже.

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *